Høstsemesteret 2013

En hilsen fra Marte :)

lagt inn 9. des. 2014, 00:51 av Kfum Fotball Akademi

Høstsemesteret 2014 nærmer seg slutten, og flere foreldre har vært nysgjerrig på menyen og hva barna spiser på Akademiet.

Hver uke har vi to brødmåltider, og to måltider med varmmat. Det rulleres fra uke til uke hvilke måltider som er hvilke dager, slik at alle barna skal få variert mat.

Vi er veldig opptatt av at barna skal spise sunt og næringsrikt. Derfor serverer vi kun grovbrød (100 % på grovhetsskalaen) og sunne tradisjonsrike pålegg som f.eks. makrell i tomat, prim, oster og kjøttpålegg. Barna får ta ubegrenset med agurk og paprika på brødskiva og så mange brødskiver de orker. Det er alltid vann til maten.

På grunn av noe begrenset kjøkkenutstyr, blir varmmaten ofte preget av supper eller annet som kan lages i kjeler på forholdsvis kort tid. Det er alt fra ca 90-140 barn pr dag, så det må være noe enkelt å lage til så mange. Rettene som har gått igjen flere ganger dette semesteret, er grønnsaksuppe, tomatsuppe, brokkoli og blomkålsuppe, og noe gryteretter.

Alle rettene er populære og tilbakemeldingene fra barna er veldig positive. Flere foreldre har spurt om oppskrifter, og jeg tenkte jeg skulle nevne noen her.

Jeg får god hjelp av posene fra Toro, men har alltid litt ekstra av annet oppi. I grønnsakssuppen bruker jeg mye hakkede gulrøtter, persillerot, purre og stangselleri eller sellerirot. Dette gir ekstra god smak og noen barn kan spise opp til 12 posjoner! Jeg tilsetter også fullkornsmakkaroni rett før servering, slik at metthetsfølelsen varer litt lenger.

I brokkoli og blomkålsuppen, er hemmeligheten for ekstra god smak, å blande ut noe av vannet med kyllingbulljong. (I mitt tilfelle blir dette 10 dl i en kjele med ellers 9 liter suppe...) I tillegg bruker jeg MYE brokkoli og blomkål (til sammen 16 stk) som skal mette litt ekstra. Det er utrolig mange barn som kommer skeptisk og tar en smak av suppen og mener de ikke liker dette, men ingen har tatt mindre enn to posjoner, så dette er noe dere trygt kan servere hjemme! Jeg vil si at den er en soleklar favoritt blant barna! En grov brødskive med litt smør ved siden av, gjør det til et godt og passe måltid før de tar fatt på fotballen.

Tomatsuppen tryller jeg lite med, men supplerer med mye fullkornsmakkaroni. Noen ganger supplerer jeg med pøsebiter av kylling/kalkun.

Under måltidene er vi nøye med at alle skal oppleve en matro, og være en del av et hyggelig fellesskap. Det er alltid trenere tilstede, og barna får også fin erfaring med å rydde etter seg.
 
Alle måltidene blir også servert tilrettelagt for dem med allergier.

Etter trening får barna alltid forsyne seg med frukt når de krysser seg ut.

Jeg takker snart for meg, da jeg skal i svangerskapspermisjon utpå nyåret, men vil være med litt videre i en overlappingsperiode med min overtaker. Det er en flott gjeng med blide og ivrige barn dere har, og jeg har lovet å komme på besøk med babyen, da det er veldig mange som er spent på hvem den skal "oppkalles" etter... ;)

Ønsker alle en riktig god jul!

Månedens kaptein for November

lagt inn 20. nov. 2014, 09:58 av Kfum Fotball Akademi

Nytt for høsten 2014 er at vi kårer månedens kaptein. Hver uke blir det også kåret en kaptein på hver årgang. Vi ser etter følgende områder hos en kaptein på Akademiet:
- En som gir komplimenter
- En som passer på at alle har det bra
- En som tørr å si ifra
- En som har en positiv innstilling
- En som bærer utstyr etter trening
- En som gir alt på trening
- En som gjør lekser, rydder opp etter seg og er rask i garderoben

Kapteinen skal være et forbilde for de andre på Akademiet. Vi ønsker å trekke fram gode enkeltsituasjoner, men også en generelt god innsats.

Månedens kaptein for november falt på Emma Gyllenhammer.
Emma spiller for J04 i KFUM. Hun er for oktober måned kåret til Månedens kaptein på akademiet. Emma er en jente på akademiet som virkelig får med seg alle jentene gjennom en hel dag akademiet og sprer om seg gode ord, og er i tillegg en god hjelper blant sine trenere og medspillere.

 Hvordan var det å bli kåret til månedens kaptein for oktober?

 - Dette var utrolig kult. Skikkelig stas faktisk.

 Hvorfor tror du at nettopp du er kåret til månedens kaptein?

- Jeg har nok jobbet bra over en lang periode, og har vært flink til å lytte og få med meg ting som trenerne sier.

 Hvilke tips kan du gi til andre på akademiet som kanskje ønsker seg en slik utmerkelse?

 - Det viktigste for å bli kåret til ukas kaptein og månedens kaptein er jo å følge de reglene man har satt på akademiet. Det gjelder å høre etter på hva trenere sier, være positiv med andre spillere, hjelpe de andre spillerne til å bli bedre både på og utenfor banen.


Månedens utvikling for November

lagt inn 20. nov. 2014, 09:54 av Kfum Fotball Akademi

På ny har vi hatt mange kandidater til månedens utvikling for november. Det er mange gode spillere og valget blir vanskelig å ta, men vi har kommet frem til en vinner.

Månedens utvikling for oktober 2014 er Martin Ljosåk fra 2005-årgangen. Dette er en skikkelig gladgutt på akademiet som virkelig har tatt gode steg gjennom høsten og vist et enormt engasjement på trening og interesse for å bli en bedre fotballspiller.

Han har overbevist såpass de siste ukene at han har fått mange muligheter for hospitering opp til 2004-gruppa der han har utmerket seg veldig for de trenerne der.

 Hvordan er det å bli utnevnt som månedens utvikling?

 - Dette var veldig stas og veldig kult. Jeg ble utrolig overrasket når Marius nevnte dette til meg. Jeg trodde jeg skulle bli månedens kaptein jeg hehe.

 Hva tenker du at grunnen er til at nettopp du har fått denne utmerkelsen?

 - Jeg har vært veldig målbevisst på det vi skal gjøre. Jeg har hørt på treneren, fulgt med godt på hvilke øvelser vi skal gjøre og vise det beste av meg selv på banen. Jeg har på hver trening hatt en innstilling om at jeg skal bli «dagens» spiller.

 Hvis du skal komme med noen tips til de andre på akademiet, hva har du å komme med her?

 - Det er viktig at man er tilstede og hører på hva trenerne har å si.

- De er flinke på feltet og har mye bra å komme med. Ellers så er det jo absolutt viktig at vi alle gjør det beste vi kan på treningene. Vi må hjelpe hverandre til å bli bedre og bedre fotballspillere og utvikle oss.

 

Månedens utvikling

lagt inn 27. okt. 2014, 08:00 av Kfum Fotball Akademi

En utrolig vanskelig kåring for oss trenere. Det har vært en utrolig god utvikling av "akademikerne" våre i år! Mange gode treninger med mange fornøyde trenere og akademikere. Hver måned skal vi likevel kåre den vi mener har utviklet seg aller best. "Månedens utvikling" vil også få et bilde som henges opp i hallen. Det trenerne ser etter er god innsats på feltet, samt iver etter å lære og fremgang på fotballbanen. 

I oktober var det Flemming Engelstad som stakk av med den gjeve kåringen! Flemming har vist stor fremgang på Akademiet denne høsten. Han står alltid igjen etter treninga med en ball, og kommer også ofte tidlig ut for å spille så mye som mulig. I tillegg kommer han inn på treningen med en positiv holdning og iver for å lære. Dette har vist resultater og han har virkelig tatt noen steg også som fotballspiller. Det er morro å se!

Flemming mottok prisen i forrige uke og han fikk også mye skryt fra de andre fra 2006-gruppa som synes han har blitt veldig flink! Gøy å se hvordan man blir glad på andres vegne og vi fra Akademiet ønsker også å skryte av hele 2006-gruppa for dette!

Månedens kaptein

lagt inn 27. okt. 2014, 07:42 av Kfum Fotball Akademi

Nytt for høsten 2014 er at vi kårer månedens kaptein. Hver uke blir det også kåret en kaptein på hver årgang. Vi ser etter følgende områder hos en kaptein på Akademiet:
- En som gir komplimenter
- En som passer på at alle har det bra
- En som tørr å si ifra
- En som har en positiv innstilling
- En som bærer utstyr etter trening
- En som gir alt på trening
- En som gjør lekser, rydder opp etter seg og er rask i garderoben

Kapteinen skal være et forbilde for de andre på Akademiet. Vi ønsker å trekke fram gode enkeltsituasjoner, men også en generelt god innsats.


Den første kåringen av månedens kaptein gikk til Johannes Wallin fra G2005! Johannes har vist en meget god innsats på treninger og har bidratt til gode treninger på 2005. I tillegg er Johannes en av de første til å hente utstyr og er virkelig en som sørger for at treningene blir best mulig. 

Vi fikk noen ord med månedens kaptein:

Hvordan var det å bli kåret til Månedens kaptein?
- "Det var veldig gøy! Jeg har jobbet ganske hardt for å bli det også"

Har du noen tips til framtidige kapteiner?
- "Gi ros og komplimenter til de andre på laget. Også kan man i tillegg være flink til å bære utstyr og høre på treneren". 

Vi tar med oss rådene fra månedens kaptein inn i en ny måned på Akademiet! I tillegg skal vi henge opp et bilde av Johannes i hallen (alle som blir månedens kaptein får et bilde hengende i cafeen).

Ukens egentreningsøvelse Uke 42 og Uke 43

lagt inn 17. okt. 2014, 05:39 av Kfum Fotball Akademi


Denne uken setter vi i gang med et konsept som kalles "Ukens egentrening". Vi kommer til å komme med et egentreningstips hver uke. Denne egentreningen er selvfølgelig frivillig, men vi ønsker stimulere for mer egentrening (da vi synes dette er viktig). Det kan f.eks. gjennomføres i helgen, eller når man føler man har tid. Det er viktig å påpeke at dette ikke er obligatorisk, og det bør ikke gjennomføres dersom "akademikeren" ikke har overskudd til dette.


Neste ukens tema er Orientering/overblikk. Vi kommer derfor med følgende egentreningstips (vi nevner også dette hver dag for "akademikerne" våre):

Xavi og Iniesta forteller om hvordan de øver på orientering når de drar på joggetur. De forsøker hele tiden å ha kontroll på og memorere hvor de nærmeste gjenstandene rundt seg er, og hele tiden ha kontroll på hva de har bak seg.


Ukas egentrening Uke 42:
- Ta med foreldre eller en venn på en gåtur eller joggetur. Mens du går/jogger skal du orientere deg å ha kontroll på alt som er rundt deg. Foreldrenes oppgave blir å spørre ulike spørsmål til "akademikern" for å se hvor god oversikt de har over omgivelsene. Typiske spørsmål kan være: "hvor mange mennesker har du bak deg akkurat nå?"
"Hvilken farge var det på det huset vi akkurat gikk/jogget forbi?"
"Hvor mange meter har du løpt siden det forrige lyskrysset?"
"Hvor mange biler har parkert i veien vi akkurat gikk/jogget forbi?"

Man kan ikke snu seg/åpne øynene før man har svart på spørsmålet. Dette er veldig god øving på å skaffe seg overblikk på fotballbanen, men disse egenskapene kan man også bruke ellers i livet.


Orientering/overblikk er tema for uke 43, og det er derfor vi øver på dette selv i uke 42. Neste uke vil det altså være en ny egentreningsøvelse. Temaet i uke 44 er å kunne bruke "begge ben". 

Ukas egentrening Uke 43:

- Ta med deg ballen på sletta, i hagen eller hvor som helst (som foreldre tillater selvfølgelig). Denne uka skal du kun bruke det beinet du mener er mindre godt enn det andre. Altså: er du høyrebeint, skal du bruke venstre fot. Her er det lov til å trikse, føre ball, drible, skyte. Er du høyrebeint, har høyrebeinet og ballen allerede blitt godt kjent. Men husk at venstrebeinet også vil bli venn med ballen. Uke 43 går til å introdusere ballen for den foten du vanligvis ikke bruker

Kort info - Oppstart 25. august

lagt inn 14. aug. 2014, 01:59 av Kfum Fotball AkademiAnsatte:

Det blir noen utskiftninger i staben. Lars Røttingsnes tar over rollen til Fridtjof (som har reist til Bergen på studier). Erik skal studere litt mer dette semesteret og går ned fra 80% til 60%. Samtidig har Bosse kommet inn i en 100% stilling. Fra høsten av har vi i KFUM også fått en ny daglig leder i Thor-Erik Stenberg. Det betyr at Christoffer Dahl (tidl. daglig leder) vil jobbe en god del med Akademi etter jul (han går ut i pappa-perm nå).

Ellers vil vi også se noen nye fjes på treningsfeltet.

Kontakt:

  • Hvis det er ting du lurer på rundt Akademi, kan man sende mail eller ringe Erik
  • Hvis det er noe konkret som har skjedd en dag, kan man ringe eller sende mail til Bosse
  • Forfall til akademiet skal gis på en sms til akademitelefonen (94 81 58 89)

Treningstider:
Vi ønsker å starte høsten med et prøveprosjekt fram til jul, hvor vi har to treningstider på Akademiet: 1430-1545 og 1500-1615. Dette gjør vi for at ungene skal få bedre tid til å restituere seg til neste trening eller kamp og fordi det kan være godt å få røre på seg litt etter en lang dag på skolen.

Leksehjelpen vil da være åpen fra 1345-1630, slik at også blir lekser for de som starter treningen 1430. Man må melde seg på enten 1430 eller 1500-treningen.

Trening:
Vi kommer til å ha en årgangsansvarlig for hver årgang på akademiet for gutter og jenter. Med dette ønsker vi å få en bedre kommunikasjon med årgangen, og å få gitt gode tilbakemeldinger til hver enkelt akademiker og foreldre. Ved å ha en årgangsansvarlig vil det også være lettere å vite hvem man skal snakke med for å få tilbakemeldinger om akademikeren din. Hvem som er de ulike årgangsansvarlige vil vi komme tilbake til rundt oppstart av akademiet.

Reglement:
Etter å ha godt nøye igjennom evalueringen ønsker vi å stramme opp leksehjelpen fra og med høsten. Vi tilbyr en Akademi-pakke: Mat, leksehjelp og fotballtrening. Hvis man går på Akademiet, må man delta på dette. Dersom man ikke har lekser (eller ønsker å gjøre dem hjemme, har vi bøker som kan leses). Vi er opptatt av at alle også skal trimme hjernecellene. Det vil ikke være mulig å spille fotball før treningen starter.

For å utvikle oss videre og lage tydelige rammer, kommer vi til å starte med gule og røde kort på Akademiet. Dette vil være en anmerkningsmetode for å kunne gi tilbakemeldinger hjem hvis det har skjedd noe på Akademiet. Gult kort er advarsel hjem, mens rødt kort betyr at man ikke kan være med på treningen. Disse kortene er det kun Bosse som skal ha, og vi kommer til å gå gjennom reglementet tydelig med ungene før vi starter.

Skap:
Det er mulig å leie skap-plass på Akademiet for 100,-/mnd hvis det er ønskelig
Vi leier ut 50 skap, og det er førstemann til mølla som gjelder

Utstyr:

  • Mulighet for å bestille nytt utstyr dersom det er slitt
  • De som er nye og ikke har fått utstyr, kan bestille det her

Mat:
Vi venter på ansettelse av ny kjøkkensjef som vil være med på å utvikle et best mulig måltid i forhold til treningen. Vi kommer tilbake med mer informasjon når dette er satt

Priser:
Jentedag -  500,-/mnd
1 Akademi-dag: 800,-/mnd
2 dager: 1300,-/mnd
3 dager: 1700,-/mnd
4 dager: 2000,-/mnd

Transport:
1 dag: 150,-/mnd
2 dager: 300,-/mnd
3 dager: 500,-/mnd
4 dager: 600,-/mnd

Som dere ser, vil de fra høsten av også være mulig å gå bare en dag på Akademiet

Informasjon:
Vi ønsker også å jobbe inn en fast rutine for å sikre at alle får den informasjonen de skal ha på Akademi. Det kommer derfor til å bli sendt ut en ukeinfo hver fredag hvor vi sier litt om hva som vil skje den neste uken og framover

Vi har en egen facebook-gruppe: KFUM FotballAkademi foreldrekanalen

https://www.facebook.com/groups/kfumakademiet/

Dersom du er ny, kan man finne litt praktisk info her: http://www.kfumakademiet.no/ny-paa-akademiet
 

Mvh Erik og Bosse


Ukas kaptein

lagt inn 1. jul. 2014, 06:59 av Kfum Fotball Akademi   [ oppdatert 1. jul. 2014, 07:00 ]

Redaksjonen har tatt en liten pause pga lundeleir, men er tilbake igjen for å dekke ukas kaptein som ble kåret før ferien. Det ligger mye ære i å bli kåret til "Ukas kaptein". Nicolai Billkvam-Hagen var den fortjente vinneren denne gangen. Nicolai har vist en strålende innstilling til Akademiet over lang tid. Han har vist flott innsats på treningsfeltet, og har også vært positiv og hjelpsom før trening. Innsatsen som Nicolai legger inn, har også gitt positiv effekt på utviklingen hans. Nicolai har tatt store steg som fotballspiller og er et godt forbilde for de andre "Akademikerne". Fortsett slik, Nicolai!

 

Ukas kaptein Nicolai (til venstre) sammen med årets kaptein Jone (til høyre)

Årets Kaptein!

lagt inn 20. jun. 2014, 05:06 av Kfum Fotball Akademi


Det er tid for å kåre Årets Kaptein! Her ligger det så mye prestisje. Kåringen alle kjemper om. Det har vært utrolig vanskelig for oss å velge og det er mange som ville fortjent den. Likevel er det en som har skilt seg ut med ekstremt gode holdninger: Jone Skarbø Grøthe! Jone har virkelig imponert oss. Han er alltid positiv og hjelpsom, og er en glede å ha med å gjøre! Jone er spesielt flink til å passe på at alle har det bra, og er virkelig en ledertype. Han sprer rundt seg med komplimenter. Om det er Helene har laget god mat på kjøkkenet, treneren har laget en god trening, eller lagkameraten slår en god pasning, får vi høre det! Jone er et godt forbilde for oss alle og har bidratt til den gode stemningen på Akademiet som vi er så stolte av. Vi gratulerer Jone med den gjeve kåringen!

Månedens PIFF og Årets PIFF!

lagt inn 20. jun. 2014, 04:54 av Kfum Fotball Akademi

Torsdag var siste dagen før sommeren og det er klart for prisutdeling!

Månedens PIFF ble denne gangen Fredrik Wold! Fredrik har vist stor fremgang hele semesteret. Han er seriøs og konsentrert på hver økt og dette har gjort at han har tatt store steg! Vi gratulerer Fredrik med Måndens PIFF for juni!Årets PIFF har vært veldig vanskelig for oss å kåre. Det er mange gode kandidater og det er mange som har utviklet seg veldig bra dette semesteret. Likevel er det en som har har hatt en fantastisk utvikling og imponert oss trenere. Det er Sivert Frøyshov Stensrud! Sivert har virkelig tatt noen steg både som keeper og som utespiller. Sivert har en flott keeper-teknikk og er en god skuddstopper. Vi gratulerer Sivert og håper han fortsetter med den flotte utviklingen han har vist!

1-10 of 41