En hilsen fra Marte :)

lagt inn 9. des. 2014, 00:51 av Kfum Fotball Akademi

Høstsemesteret 2014 nærmer seg slutten, og flere foreldre har vært nysgjerrig på menyen og hva barna spiser på Akademiet.

Hver uke har vi to brødmåltider, og to måltider med varmmat. Det rulleres fra uke til uke hvilke måltider som er hvilke dager, slik at alle barna skal få variert mat.

Vi er veldig opptatt av at barna skal spise sunt og næringsrikt. Derfor serverer vi kun grovbrød (100 % på grovhetsskalaen) og sunne tradisjonsrike pålegg som f.eks. makrell i tomat, prim, oster og kjøttpålegg. Barna får ta ubegrenset med agurk og paprika på brødskiva og så mange brødskiver de orker. Det er alltid vann til maten.

På grunn av noe begrenset kjøkkenutstyr, blir varmmaten ofte preget av supper eller annet som kan lages i kjeler på forholdsvis kort tid. Det er alt fra ca 90-140 barn pr dag, så det må være noe enkelt å lage til så mange. Rettene som har gått igjen flere ganger dette semesteret, er grønnsaksuppe, tomatsuppe, brokkoli og blomkålsuppe, og noe gryteretter.

Alle rettene er populære og tilbakemeldingene fra barna er veldig positive. Flere foreldre har spurt om oppskrifter, og jeg tenkte jeg skulle nevne noen her.

Jeg får god hjelp av posene fra Toro, men har alltid litt ekstra av annet oppi. I grønnsakssuppen bruker jeg mye hakkede gulrøtter, persillerot, purre og stangselleri eller sellerirot. Dette gir ekstra god smak og noen barn kan spise opp til 12 posjoner! Jeg tilsetter også fullkornsmakkaroni rett før servering, slik at metthetsfølelsen varer litt lenger.

I brokkoli og blomkålsuppen, er hemmeligheten for ekstra god smak, å blande ut noe av vannet med kyllingbulljong. (I mitt tilfelle blir dette 10 dl i en kjele med ellers 9 liter suppe...) I tillegg bruker jeg MYE brokkoli og blomkål (til sammen 16 stk) som skal mette litt ekstra. Det er utrolig mange barn som kommer skeptisk og tar en smak av suppen og mener de ikke liker dette, men ingen har tatt mindre enn to posjoner, så dette er noe dere trygt kan servere hjemme! Jeg vil si at den er en soleklar favoritt blant barna! En grov brødskive med litt smør ved siden av, gjør det til et godt og passe måltid før de tar fatt på fotballen.

Tomatsuppen tryller jeg lite med, men supplerer med mye fullkornsmakkaroni. Noen ganger supplerer jeg med pøsebiter av kylling/kalkun.

Under måltidene er vi nøye med at alle skal oppleve en matro, og være en del av et hyggelig fellesskap. Det er alltid trenere tilstede, og barna får også fin erfaring med å rydde etter seg.
 
Alle måltidene blir også servert tilrettelagt for dem med allergier.

Etter trening får barna alltid forsyne seg med frukt når de krysser seg ut.

Jeg takker snart for meg, da jeg skal i svangerskapspermisjon utpå nyåret, men vil være med litt videre i en overlappingsperiode med min overtaker. Det er en flott gjeng med blide og ivrige barn dere har, og jeg har lovet å komme på besøk med babyen, da det er veldig mange som er spent på hvem den skal "oppkalles" etter... ;)

Ønsker alle en riktig god jul!

Comments